diumenge, 21 de febrer del 2010

Tipus de pases


TIPUS DE PASES
El waterpolo al ser un esport que es practica amb les mans, exigeix un control perfecte dels pases i per tant, la tècnica influeix a l'hora de resoldre certes jugades. Els més imprtants són:
• Pase de front: el jugador es troba en posició vertical basica amb la pilota controlada i realitza un gir cap al lloc on vol dirigir el seu pase. Llavors el braç llençador, situat darrere del cap, efectua el pase mitjançant una progressiva extensió del braç, avantbraç i mà.
• Pase de revès: serveix per fer un pase quan el jugador company es troba darrere del jugador que té possessió de la pilota. S'ha d'agafar la pilota per la part de superior, igual que en el pase suec, però la pilota es llença amb una extensió del braç cap a darrere.
• Pase suec: s'agafa la pilota per la part superior i situem el dors de la mà en possessió de la pilota cap al jugador que vol rebre el pase i es llença mitjançant una extrensió de braç.
• Pase de palmeig: el jugador només acompanya la pilota en la direcció desitjada, a diferència dels altres tipus de pases. El jugador no para ni reb el pase, sinó que amb un lleu contacte ajuda a dirigir-lo cap a un altre company o porteria contrària.
• Pase rectificat: acció de transmetre la pilota cap a un company, en acció dinàmica ofensiva, mitjançant una finta estàtica i torsió del tronc amb un salt lateral cap al costat oposat de la seva mà dreta.
• Pase amb subjecció inferior: pase ràpid entre companys en posició estàtica. Com el seu nom indica, s'ha d'efectuar ràpidament perquè la posició afavoreix la pèrdua de la pilota davant la pressió d'un jugador contrari

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada