diumenge, 21 de febrer del 2010

Llocs al camp de joc


LLOCS AL CAMP DE JOC

PORTER
El porter té certs privilegis respecte a la resta de jugadors, sempre que es trobi dintre de la zona de cinc metres davant de la seva porteria:
• És l'únic jugador que pot tocar la pilota amb les dues mans.
• És l'únic que pot colpejar la pilota amb el puny tancat.
• És l'únic que pot tocar el fons de la piscina. No obstant això això no és gens habitual ja que la profunditat de les piscines on es practica aquest esport ho fa impossible.
A més, el reglament li impedeix passar del mig camp. No obstant això el seu paper no és exclusivament defensiu, sent per norma general el qual dóna la primera passada de l'atac i especialment de les passades llargues en contra-atacs.

EL BOIA
• El boia: és la posició més caracteristica del waterpolo, acostuma a ser el jugador més, corpulent i amb més potència de tir. S'ha de situar a prop de la porteria -2 o 3 metres-. La seva funció finalitzar les jugades, fet que provoca que hagi de jugar gran part del temps d'esquenes a la porteria.

EXTREMS
• Extrems: se sitúen un a cada costat de la porteria i a prop dels límits del camp de joc per aprofitar millor els espais. És molt aconsellable que l'extrem situat al costat dret de la porteria contrària (1) sigui esquerrà.

MARCADOR DE BOIA
• Marcador de boia: és el jugador encarregat de defensar el boia de l'equip rival. Per tant, en defensa se situarà a 2 metres de la seva porteria i la seva funció és intentar robar la pilota al boia quan hi hagi un pase cap a ell. Per aconseguir-ho, ha de lluitar per aconseguir la posició ideal per evitar el pase. Emmig d'aquesta lluita o si l'equip rival aconsegueix fer el pase i per evitar el gol impedeix el seu avanç, el marcador de boya serà expulsat temporalment -20 segons-. En atac, se situa a la mateixa linia que el boia però a més distància de la porteria contrària -7 o 8 metres- Organitzant als seus companys ja que veu a tots els jugadors de camp. Per aquest motiu ha de tenir un bon control de passades de llarga distància.

LATERALS
• Laterals: Es col•loquen a l'alçada dels pals però més oberts es solen situar a 6 metres de la porteria contrària i la seva funció és la de llençar, penetrar i donar dinamisme al joc. Per aquest motiu han de ser jugadors ràpids i técnics i amb un bon llençament o bon braç com s'en diu en argot waterpolístic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada